över 1år av saknad, älskade mamma

 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

vinter

 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Värme abstinens

Jag vill vakna utan måsten, vakna i värme, jag vill ta dagen som den kommer, ligga still hela dagen om jag vill, jag vill göra vad som faller mig in, jag vill se solen, känna vatten, uppleva nya saker, se nya vackra platser, jag måste resa nu. Jag måste ladda om med nya krafter & komma tillbaka starkare

 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Mina fina katterNOX, grå, 3år
HERA, svart&vit, 6månader
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

solen i ögonen

Tycker att början på det här året har känts riktigt bra, jag har mer energi än förr & känner en känsla av positivitet inom mig. Men jag har ju börjat detta år på bästa sätt, den första dagen fick jag umgås med en av mina bästa vänner som jag träffar allt för sällan, jag har jobbat, myst i skogen med hundarna, bowlat & käkat god mat ut med syster, Carro & hennes syster.
 
Jag har kommit fram till vad mitt nyårslöfte skall bli, jag ska försöka få in mer rutiner i mitt liv, jag ska försöka njuta av varje dag & ta vara på veckodagarna, inte bara jobba dessa dagar utan också ta vara på tiden efter jobbet. Jag ska försöka leva ett hälsosammare liv, med det menar jag regelbunden & tillräckligt med sömn (sömnen är mitt stora problem, jag är alldeles för duktig på att vara uppe för länge), jag ska försöka äta lite nyttigare & bra mat samt så skall jag verkligen ta tag i hundträningen igen.

Nu sitter jag här i en städad lägenhet med massa ljus tända, nöjda hundar efter dagens skogssväng & skall strax ta ut broccoligratängen ur ugnen.
 
Livet känns inte helt fel ändå, jag börjar lära mig att leva mitt liv med saknaden på mitt sätt. Det känns så bra
 

(Jag & min fina Stina på nyår)
 

(Min frisyr på nyårsafton)

( Bowlingligan i lördags)

(Mitt allt, mina underbara hundar. Nöjda när dom får vara i skogen)
 

(mammas plats hemma hos mig där det brinner ett ljus varje kväll)

(broccoligratäng med salami får bli dagens middag & matlåda imorgon)

(min datahörna, vid fönstret & bredvid katträdet, så mysigt när som ligger bredvid mig)
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Tack

De här året som har gått har verkligen varit de värsta i mitt liv, varje dag har varit en kamp om att orka & lära sig att leva utan dig vid min sida.  28/12-2012 var den värsta dagen i mitt liv, den dagen som min mamma togs ifrån mig av cancer. 2013 inleddes av massa jobb för att genomföra boupptäckningen, sälja huset, leta nya hem åt familjens djur & planera begravningen som ägde rum den 25/1...
 
Mitt 2013 har verkligen testat mig, nästan så mkt att jag nådde bristningsgränsen. Utan dig som min mamma, hade jag aldrig klarat av allt detta. Du har gjort mig till den jag är & du har gjort mig så stark som jag faktiskt är, för det kan jag säga helhjärtat att jag är. Jag är en stark person men det är tack vare att jag har haft den bästa mamman som har lagt grunden för mig & som har visat mig vägen genom livet. Hon har lärt mig rätt & fel, hon har visat mig att man aldrig ska ge upp & hon har lärt mig att man ska vara tacksam för det man har & inte bara vara ledsen över det man har förlorat.
 
Jag förlorade min mamma, men jag har kvar mina syskon, min pappa, mina djur, min släkt & mina vänner. Jag vill leva för det jag har & inte dö för de jag har förlorat. Min mamma kämpade i 16år mot cancer & nu skall jag kämpa vidare för att leva mitt liv, jag kommer alltid sakna dig men jag skall lära mig att leva med den saknaden, jag ska göra den saknaden till en del av mig själv. Du kommer alltid vara en del av mig mamma, du är min förebild i livet & du är den starkaste människa jag känner till. Jag skall bli som du fast på mitt sätt.
 
Jag vill även skriva några tackande rader till alla fina människor som jag har omkring mig, ni är verkligen underbara. Ni har alltid haft dörren öppen för mig & mina syskon, vi har alltid haft någon att ringa om vi har behövt, vi har fått så mkt hjälp & stöttning. Utan er omkring mig hade detta år som gått varit tuffare an va de blev. Jag har alltid känt att jag haft stöd i allt jag gjort, & jag har känt att utan att behöva berätta hur jag mår att ni har förstått min situation. Det kan inte vara lätt för er heller att veta hur ni skall bete er mot oss i våran sorg. Men ni har verkligen varit guld värda.
 
 
Men 2013 har inte  bara varit skit & jobbigt, det har faktiskt hänt väldigt mkt bra saker också. Jag flyttade in ordentligt i min lägenhet & byggde upp ett eget hem. Jag bytte jobb från Hakkegård till Gävlebro där jag lärde känna massa underbara människor & detta ställe blev på ett sätt ett ställe som jag har flytt till från min sorg, jag har kunnat ha tankarna på annat & sysselsätta mig. 2013 bjöd på en underbar sommar med massa sol & varma dagar, roliga dagar med mina vänner & den avslutades med en resa till Rhodos med mina underbara syskon. Där vi även firade mammas födelsedag vid hamnen, vi åt en trerättersmiddag & tillbringade den dagen tsm med massa tankar till dig. Hösten kom & jag fick ett till jobb, som djurvårdare på Evidensia djursjukus i gälve. Där jag trivs hur bra som helst, det är verkligen ett perfekt jobb för mig, det är något jag är intresserad av & jag kan ha med mig mina små älsklingar på jobbet. Jag har även där väldigt trevliga kollegor & kände mig välkomnad från dag ett. Så nu har jag två jobb som jag trivs väldigt bra på & det känns så himla skönt att ha det här med jobb ordnat.
 
Julen kom & jag hade verkligen 0% julkänlsa, julen är en sån familjehögtid & jag hade inte min familj samlad, för min mamma har vandrat till andra sidan, men jag tillbringade min jul tsm med min släkt & den blev faktiskt helt okej, tror det blev så pass bra för att jag inte hade några förväntningar överhuvetaget.
 
Dagen då det gått ett år sedan du lämnade oss & vandrade vidare kom & den förde med sig massa minnen, sorg & otrolig längtad efter dig. Vi gjorde denna dag till en mysig dag, vi hälsade på dig, lämnade blommor & tände ljus samt lämnade någon tår. Det är obegripligt att du har varit borta så länge.
 
 
 
På nyår tog jag tåget norr ut för att inviga 2014 tsm med min fina vän Stina & nu kämpar jag vidare detta år för att ta mig framåt. Men som jag själv ser det gör jag det riktigt bra, jag känner att jag lever igen, jag vill verkligen leva livet fullt ut. För det vet jag att du vill att jag gör mamma. Jag har dig med mig överallt där jag går, du finns alltid i mina tankar & med jämna mellanrum pratar jag upp mot himlen & hoppas att du hör mig.
 
nu välkomnar jag 2014 & ser fram imot att se vad detta år bjuder på.
 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget