dag 5, Haiti

Dag 5 la båten iland på Haiti. Känslan när man är van med Sveriges mörka vinter & får gå iland på en ö med vit sand, blått hav & alldeles grön skog när man kollade upp över bergen. Haiti var väldigt bergigt såg vi när vi åkte mot ön.
 
Alla var så taggade på att bada i havet så så fort vi hade fått tag på en solstol kastade alla sig i havet, så himla underbart. Hela förmiddagen fram till klockan 2 solade & bbaade vi enbart. 
 
Klockan 2 var det dax för dagena höjdpunkt,  vi skulle en massa meter upp i ett berg & åka världens längsta Zipp Line ner över skog, strand & över vattnet till andra sidan udden. Känslan när man satt i en liten sele fastspänd i enkla hackar kändes lite läskigt men alla andra hade ju överlevt så varför skulle inte vi det. När man slängdes ut hängande i luften var känslan i kroppen underbar, allt var så vackert uppifrån & det var nog bland de roligaste jag har gjort. 
 
Efter det strosade vi runt & kollade lite, köpte något souvenir,  solade litr till innan de var dax att bege oss tillbaka till båten för att åka vidare moy nästa ö som är Puerto Rico. 
 
Väl på båten tog vi det lugnt resten av kvällen, satt ute på däck, tog en drink & kollade på en underbar solnedgång. 
 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

dag2,3 & 4

När vi vaknat & har längtat efter hotellfrukost så kommer vi ner till en frukost som till största del bestod av socker & fet. Det som fanns var våfflor,  korv, äggröra, supet söt yoghurt,  sockerflingor, mackor & det värsta av allt är att de fanns två påläggen välja mellan antingen jordnöttssmör eller smält cheddar ost. inte konstigt folk är feta.  
 
Senare på dagen åkte vi mot hamnen för att kliva på båten som ska kryssa med oss runt i karibien. Vi åker med royal caribbean, fartyget heter Quantum of the seas & är världens största kryssningsfartyg. Stoppen under turen är Haiti, Puerto Rico, St Kitts, St martin, Marinique & Barbados. 
 
De tre första dagarn kryssade vi bara utan några stop, de tog oss ungefär 2 dagar att komma till sån värme att vi kunde sola ute på däck,  men redan första morgonen när jag skulle ut å springa på löparbanan som ligger uppe på däck kunde jag springa i shorts & linne, underbart!  
 
De första dagarna var vi bara ute på öppet hav, såg inte land eller någon båt på 3 dygn. Har bara ragit det lugnt under dessa dagar, solat, badat, ätit gott & vilat upp mig. Tog några dagar för mig att varva ner,  men känner verkligen att kroppen behövde det här.
 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Usa resan dag 1

På order av folk hemma i Sverige tänkte jag faktiskt försöka göra några inlägg här under resan. 
 
För personer som inte vet så sitter jag på världens största kryssnings fartyg påväg till karibien & ska tillbringa 12 nätter här. Nu är klockan 23:35 här och tidigt på morgonen hemma i snöiga sverige. När vi kommer iland i new jearsy igen åker vi vidare in till New York i två nätter & avslutar resan med några dagar i Miami.
 
dag1: Bestod till största del av resande med tåg, olika flyg & taxi. Började resan från Gävle 07:10 med tåg mot arlanda. Höll på att missa tåget då jag försov mig på morgonen men hann till stationen med 5 min marginal, den trenden med kort om tid höll i sig resten av resan mot Usa. Vi han precis med vårat första flyg mot Frankfurt,  fick checka in väskorna i special disken för den vanliga hade hunnit stänga & vi kom till boardingen precis när den stängde. Men lite spänning i livet måste man ju ha. Resten av resan flöt på bra, flyget från Frankfurt till New York fick åka en annan väg p.g a dåligt väder där vi skulle åkt. Den nya flygvägen blev över island & Grönland,  så himla fint att titta ner från planet när vi flög över dessa länder. 
 
Väl framme i New York tog det en jäkla tid att komma in i landet, men jag tycker ändå att det flöt på bra tills vi skulle hämta ut vårt bagage & inser att ena sidan på Annas resväska hade slitits bort & kläderna låg ute på rullbandet men det löste,  sig bra det med & allt i väskan var kvar. Framme vid hotell så var alla så himla trötta efter näsran 24 timmmar utan sömn så slocknade alla rätt fort i sina hotellsängar. 
 
Är inne på resans dag 3 men är sä himla trött nu så dag2 & 3 kommer senare, hade tänkt att skriva alla nu direkt så jag kom i fas men somnar snart, är för trött för det här. 
 
 
 
allti lika lixig mat på flyg
soluppgång över grönland
Grönland
mobilladdnings stolar i frankfurt 
senaps fyllda korvbullar, tydligen en delikatess i tyskland
Landat på USa mark
Annas väska
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget