Taggad på livet, fri & alla dörrar öppna

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Foto / länka inlägget

   

Rosa bandet

Jag hoppas att alla vet att det är rosa månaden nu, oktober ! Stöd Rosa Bandets inslamling mot bröstcancer & glöm inte att kolla på Rosa Bandets-gala imorgon klockan 20:00 på TV3. Eller varför inte köpa Rosa Bandet i närmaste butik som är försäljare av det, eller testa något av apotekets produkter som är rosa denna månad & sponsrar insamlingen.

En liten summa kan göra stor skillnad!

Rosa Bandets hemsida





K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

SÖndag

Upptäckte Oleary´s i Umeå igår, riktigt trevligt ställe. Var de "roligaste" oleary´s, ung ålder utan man känner sig gammal när man gemför dig med de andra. Trevlig stämmning & en väldigt bra upplägg på hela puben, med två våningar & en ute plats på övervåningen. Helt klart värt att gå till fler gånger när man inte är på krogen humör men heller inte på humör för en helkväll i soffan.  Super mysig & trevlig kväll, med många skratt.

Dagen har vi utforskat lite nya delar av Umeå & har hittat Umeås absolut mysigaste café, dock var det nog inte bara vi som tyckte det. Efter en chokladtårta blev det en mils promenad med de vuxna hundarna & lite småövningar med Bethan. Nu matte plugg & sen kolla på söndagsfilmen på fyran som är de The reader.

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Ger mig ut & låter kameran jobba

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Fredag 21oktober

Helt okej fredag, tog dagen som den kom. Skola på förmiddagen Matte C i tre timmar & sedan hem, det fina vädret lockade ut mig på en liten tränings & promenad sväng med Sue. Tänade lite lydnad nere vid sjön & sen gick vi en runda. Var riktigt varmt ute, hoppas på sånt väder hela helgen. 

En sväng på stan, lite titt i olika butiker & gud vad mkt fint de har kommit nu, tänk om man bara hade några tusen till på kontot. Blev räksallad till lunch. Vi han dock inte mer än hem & vända när vi bestämde oss för att åter igen åka in till stan & gå & se på modevisningen om höstens/vinterns hårtrender. Var massa människor, goodiebags till de som han få en & en show som gav inspiration. Kvällen slutade med en kebabtallrik på Ronjas, innan vi for hem & umgicks med våra fina fyrbenta.

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Modevisning, höstens/vinterns hårtrender & goodiebags





K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Lydnadsträning

Varit till klubben idag & tränat lydnad. Kändes bra med Sue, har känts som vi stått och stampat på samma plätt hur länge som helst i lydnaden men inte så konstigt igentligen då jag inte tränat kontinuerligt. Dax att se till att det blir ändring på det, från och med nu är det att sätta upp mål & komma framåt i lydnadsträningen.

För Stina & Spike gick det bara bra, testade en ny sak på honom som verkade fungera toppen.


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Hundarna / länka inlägget

   

Moody & Björn, 5 dagar gamla


Moody


Syskonkärlek



Björn
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Foto / länka inlägget

   

Du får mig att le

Tokiga hund, var ute på promenad med Sue längst sjön, hon var lite längre fram än mig. Hördet plötsligt ett ordentliget plask & kollar dit, gissa vad jag ser? Jo Sue som simmar runt i vattnet, knäppa hund det kan ju inte varit specielt varmt & behagligt. Hon såg måtligt road ut när jag tvingade henne att komma upp igen.

SÖTA TOK HUND

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Hundarna / länka inlägget

   

Suck

Ligger här & vrider & vänder på mig som en galning blir tokig av att inte kunna sova... Jag är TRÖTT men somna går tydligen inte ......

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Med blicken framåt

Pencillin kuren är slut & jag börjar bli frisk nu är det bara min hörsel som inte kommit tillbaka helt som den ska & lite hosta kvar men annars mår jag bra. Skit väder hela dagen bara regn regn & åter regn, känns lite skumt nu när det varit så fint väder så länge.

I lördags blev det en spontan tripp till Sollefteå, höstmarknad & så räddade vi Karin som var i nöd ;)
Rolig kväll på lördagen & söndagen spenderade vi hemma med Stinas familj & höstmarknad, alltid lika trevligt. Väl tillbaka i Umeå blev det plugg & idag gjorde jag sista duggan i Matte C, nu är det bara tentan kvar som är om tre veckor.

Nej nu blir det lite CSI & sen sova !



Den finaste & viktigaste människan i mitt liv
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

nyckeln till frihet

Och så hade hela fredagen gått & klockan är kvart i 2 på natten & här ligger jag med datorn på magen & Sue sovande på mina fötter, varför sover jag inte?! Jag vet faktiskt inte, har bara inte kommit mig för än.

Hade enbart Matte C lektion idag, den flöt på rikgigt bra och jag jobbade engligt schemat & en dag extra som jag missat så jag är nöjd över dagens matte insatts. Resten av dagen har bara flygit förbi, några pass lydnadsträning med hundarna har vi kört idag & det känns skönt att ha startat upp det igen.

När kvällen närmade sig taggade både jag & Stina gång för fest, men det var bara att slå bort de tankarna för äter ju som sagt pencillin & det är inte värt att förstöra kuren så den inte hjälper, har haft ett helvete med de här de senaste dagarna så vill bara bli av med det, tänk er själv att inte ha hört normalt utan mer som om ni levde i en slags bubbla.

Så kvällen slutade i soffan med en film, kollade på nyckeln till frihet & gud vilken bra film. Den gillade jag skarpt & kan verkligen rekomendera er att se den.





Nu säger jag god natt & håller tummar & tår att jag vaknar med normal hörsel imorgon !

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Tyck synd om mig

Idag har varit en sån här jobbig dag då man funderar över livets alla frågor... Vad man ska göra av sitt liv, i vilken ordning man ska göra allt, om man gör rätt val och så vidare. Hatar dessa frågor eftersom man inte vet några svar, de svaren kan bara framtiden visa. Så poetisk jag låter, vilket ger fel bild av mig för de är jag inte.

Diskuterade & pratade över en latte på Wayns med Stina & kom fram till att vi verkligen har världens chans men inte riktigt tar tag i den, eller världens chans & världens chans men vi kan i stort sätt göra vad vi vill. Men inte blev man klockare av det, men man fick iallafall rensa huvudet lite.

Lite shopping blev det idag oxå, ett par nya jeans som verkligen behövdes, upptäckte att jag endast äger ett par svarta jeans & ett par svarta Chinos, välbehövligt med lite variation iallafall så det fick bli ett par vanliga blå jeans från JC.

Imorgon är det fredag & häntligen helg efter dagens enda lektion Matte C, ska bli underbart eftersom jag är halvt döv pga min öroninflamation som aldrig ger med sig så hör jag inget, lock för båda öronen är ingen hitt. Tv:n på volym 60 för att höra & ska jag höra vad folk säger måste det vara tyst runt mig och personen prata nära. Verkligen roligt, nå att jag brukar få öroninflamation men inte i båda samtidigt & jag har aldrig haft sånnt här lock för öronen utav det. Men var till läkaren igår så fick medicin både till öronen & till hostan så nu jävlar borde jag väl snart bli firks...


Nej nu blir det natti för mig så jag har någon chans att komma upp imorgon, är helt död på morgon eftesom jag hostar hela nätterna. JA jag tycker ni ska tycka synd om mig...


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Norge bild för bild























Blev tyvärr inga bilder då vi fiska krabba, koka den & åt med räkor & lite vin !
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Upptäckt Ålesund

Igår blev det lite upptäcksfärd till Ålesund, synd bara att det regna hela tiden. Men staden är super mysig & jätte fin, känner starkt för att åka tillbaka på sommaren. Blev mat på restaurangen Egon & en sväng till Atlanthavsakvariumet, så nu har jag hållit i en havsgurka, havssporre, hummer & en krabba. De ni, men havsgurkan var kanske inte så där super mysig.

På kvällen fångade vi krabbor vid hamnen, kokade dem & åt dem. En helt nu upplevelse & det var riktigt gått. Blev middag med vin räkor & egen fiskade krabba.

Nu har de andra dragit hem mot Gävle i minibussen & kvar sitter jag här i ett regnigt & kallt langevåg. Ska snart bege mig mot färjan som ska ta mig till Ålesund, sen ska jag ta bussen till Ålesundsflygplats. Därifrån blir det flyg till Oslo, i Oslo byter jag till Flyg mot Arlanda & slutligen i Arlanda byter jag till flyg Umeå. Där kommer Stina & hämtar mig, sen är vi back in town igen.

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Ålesund

Sitter just nu hemma hos Eva i Ålesund, övernattade i Otta inatt på ett mysigt hotell. Gick upp tidigt och åkte vidare mot Ålesund. Åkte via super mysiga vägar, såg otroliga landskap & natur. Framme i Ålesund blev det att installera sig hos Eva & så stannade vi till på en outlet för friluftskläder, köpte mig en fleecetröja. Hur skön som helst & väl behövligt.

Nu ska jag mysa med familjen, ni får ha en så rolig och fartfylld lördag, själv ska jag bara ta det lugnt!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Påväg mot Norge

Resan mot Norge har börjat, åtta personer & sju hundar i en minibuss, har precis kommit fram till borlänge. Här blir det att stanna för lunch & rastning av hundarna, sen åker vi vidare mot Ålesund. Har ju hela tiden trott att vi skulle åka till Stavanger men det var lite fel, utan Ålesund är det som gäller.

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Brynäsgatan

Ändrade planer & jag fick en extra dag i Gävle. Åker inte till Norge förens imorgon, så idag har jag umgåtts & myst med Karin & Anna-Lina hela kvällen. Blev bjuden på mat & allt, inte fel att hinna träffa alla sina flickor när man kommer hem, Carro igår & Karin & Anna-Lina idag. Oftast hinns det inte riktigt med!

Nu ska jag mysa lite med dessa två sötisar innan jag sover. Två 5dagar gamla kattungar!


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Efterlängtat!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Umeå flygplats

Sitter just nu & väntar på att få gå på flyget mot Arlanda. Tayra ligger i sin flygbur & kollar på alla människor runt om kring. Undra vad hon kommer tycka om att flygta men jag tror inte det kommer bli något problem!

Väl på Arlanda blir de tåget mot Gävle, Carro kommer & hämtar mig på stationen. Sen blir det massa myss & varma mackor!!

Än så länge går det ingen nöd på damen :)


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Gävle imorgon

Allt är packat, allt är tvättat, lägenheten städad, Tayra badad, flygburen finns på plats & taxin är bokad.

Imorgon blir det resa mot Gävle för mig & Tayra, men den här gången tar vi inte buss & tåg som vanligt utan vi flyger till arlanda & sen tåg till Gävle. Får se vad Tayra tycker om att flyga?!

Onsdagskvällen & natten ska jag spendera hemma hos Carro, gud så jag längtar min saknade vän. Hoppas du står ut med min hosta. Nej nu blir det ut på kvällskissen med Tayra sen dycker jag ner i sängen, är sjukt trött & upp tidigt imorron så jag hinner fixa de sista.


 Natti!

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Sovande pudel

Har en helt utslagen pudel bredvid mig, hon är helt slut efter några dagar som fårvakt.

Idag har mest varit en dag med massa måsten, bankärenden, tvätt, plugg, handlat, hundpromenader & lite slö tid i soffan med CSI NY fick avsluta min dag. Nu ska jag & min JÄVLA hosta sova....

Imorgon väntar kemi på morgon & matte efter lunch sedan massa fix innan jag åker mot Gävle på onsdag & sen vidare till Norge på torsdag.

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget